Fesztivál a generációk szórakozása jegyében

2019.06.07

A megyeszékhely vezetése négy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy megváltozott arculattal és tartalommal egy új gasztronómiai fesztivált szervez. 

Az egykori Pünkösdi Fesztivál helyett egy minőségi gasztronómiát, borokat kínáló esemény létrehozása volt a cél. Az újragondolás olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a Pünkösdi Hal- és Vadünnep Szekszárd második legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát a Szekszárdi Szüreti Napok után. Tavaly 30 ezren látogattak el a megyeszékhelyre, idén még ennél is több vendéget várnak Szekszárdra. Éppen ezért a szervező Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Babits Mihály Kulturális Központ emelte a tétet, 34 program várja a látogatókat, ami kuriózum.

Húsz koncertet bonyolítanak le országosan is ismert fellépőkkel. Két színpadon zajlanak majd a remek zenei élményt kínáló események. A Béla király téren fellép többek között a Margaret Island, a Hősök, a Marko Markovic Brass Band, Király Viktor and the Dreamers, a Cotton Club Singers, Fenyő Miklós, a Budapest Ragtime Band, illetve Nagy Feró és a Beatrice.

Ugyanitt a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület gondoskodik a gasztronómiai kínálatról. A Szász Söröző és Étterem, a Stefán Ételbár és az Aranykulacs Kisvendéglő garanciát jelent arra, hogy a hagyományos fogásokon kívül az újdonságoknak is nagy sikere lesz. Minden bizonnyal a borudvar is benépesedik majd minden este, ahol késő estig ízlelheti a közönség a jobbnál jobb szekszárdi borokat – Sárosdi Pince, Schieber Pincészet, Prantner Pincészet, Szeleshát Pincészet, Garai Pincészet, Márkvárt Pince –, illetve a környék pálinkáit. Emellett tömegeket vonz a társrendezvény nyitott pincék, szombaton és vasárnap 11-től 18 óráig kisbuszokkal szállítják a borok kedvelőit. A déli körre óránként, az északira félóránként indulnak járatok a polgármesteri hivatal melletti parkolóból.  

A Szent István tér-Augusz Imre utca közötti területen minőségi kézműves termékeket vásárolhatnak az érdeklődők. A kisgyermekes családok a Szent István téri négysávos úton népesíthetik be a vidámparkot. A Liszt Ferenc téri étkes udvarban emblematikus street food finomságok várják a rajongókat.

2016 óta a Pünkösdi Hal- és Vadünnep a közösségépítésről, a családokról, valamint a helyi gasztronómiáról szól. A városvezetés célja, hogy az elkövetkező években ezt a sikeres tendenciát folytassa: minden korosztály és minél szélesebb társadalmi rétegek felé közvetítse a minőségi kulturális programokat.

Részletes program a wwww.szekszardagora.hu honlapon és a Facebookon.

Pünkösd.jpg