Felújítás alatt a szociális intézmények

2019.05.13

Szekszárd figyelmet fordít az idősekre, nehéz helyzetben lévőkre. Az önkormányzati intézményekben folytatódnak a felújítások, karbantartások.

Harminckét köznevelési, egészségügyi és szociális ellátást nyújtó intézmény működik az önkormányzat fenntartásában. Ezek működtetésével, felújításával, korszerűsítésével kapcsolatos feladatok időről időre kötelezettséget jelentenek a város számára.

Az egyik legfontosabb terület a szociális ellátás, hiszen ebben van a legtöbb tevékenységi formája az önkormányzatnak. A társadalmi-gazdasági változások megjelennek a létesítményekben, ezért ahhoz, hogy hatékonyan, jó színvonalon tudjanak működni, az kell, hogy odafigyeléssel, preventív jelleggel közelítse meg a város a működtetésük során jelentkező feladatokat.

2017-ben 15 millió forintból újult meg a Csatári utcai Családok Átmeneti Otthona (CSAO). Akkor a felújítást egy helyi vállalkozó végezte, a költségek felét saját forrásból az önkormányzat fizette. Jelenleg festési, mázolási munkálatokat végeznek az egész évben százszázalékos kihasználtsággal működő otthonban. A falhibák javítása, belső festés után az ingatlan lakói a megszokott színvonalon kapják a szolgáltatást.

A Mérey utcai idősek otthonában az emeleti vizesblokk felújítását végzi egy külsős vállalkozó. Az elhasználódott öntvények, kongó hangot adó csempék, zománcát elhagyó szaniterek és a vastag vízkő elkerülhetetlenné tette a korszerűsítést. A rekonstrukció keretében megtörténik a teljes vízlefolyó rendszer cseréje, aljzatburkolás és csempézés, valamint az új szaniterek beépítése is. A magas szintű műszaki megoldások mellett a többi helyiség elemeivel harmonizáló egységes arculat kialakítására is figyelnek a szakemberek.

Mérey utca.jpg