Felhívás vendéglátóhely üzlettípus bejelentésére

2021.03.29
Felhívás vendéglátóhely üzlettípus bejelentésére
 
Tájékoztatom, hogy a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm.rendelet) 2021. január 1-vel akként módosult, hogy a vendéglátó üzleteket üzlettípusokba kell sorolni. A Korm. rendelet 4. melléklete felsorolja az egyes vendéglátóhely üzlettípusokat és tartalmazza ezek jellemzőit is.
 
Az egyes vendéglátóhely üzlettípusok a következők:
  1. étterem;
2.       büfé;
3.       cukrászda;
4.       kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely;
5.       italüzlet, bár;
6.       zenés-táncos szórakozóhely;
7.       munkahelyi/közétkeztetést végző vendéglátóhely;
8.       gyorsétterem;
9.       rendezvényi étkeztetés;
10.   alkalmi vendéglátóhely;
11.   mozgó vendéglátóhely.
 
A Korm. rendelet 31. §-a értelmében a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.
Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének elősegítése céljából letölthető egy „Bejelentő lap”, mely a Korm.rendelet 4. mellékletében foglalt vendéglátóhely típusokat és azok jellemzőit is tartalmazza.
 
Kérjük, hogy a Bejelentő lapot szíveskedjék kitölteni, majd legkésőbb 2021. március 31. napjáig visszajuttatni hivatalunkba - az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. tv. 9. § (1) bek.-ben foglaltaknak megfelelően – elektronikus úton, az e-papír alkalmazással (https://epapir.gov.hu):
 
Ügyfélkapus bejelentkezés
Címzett: Szekszárd Város Önkormányzata
Ügytípus: Önkormányzati igazgatás
Téma: Kereskedelmi ügyek
Hivatkozási szám: a vendéglátóhely jegyzőnél vezetett nyilvántartási száma (a mező kitöltése nem kötelező, de számunkra segítséget jelent)
Levél tárgya: Bejelentés vendéglátóhely üzlettípusról
 
Kérjük fenti tájékoztatásunk szíves tudomásulvételét, és az adatszolgáltatás határidőre történő teljesítését.