Először a Helyi Akciócsoport értékeli a helyszíneket

2020.03.06

Levette napirendjéről a Generációk parkja projekt helyszínére vonatkozó előterjesztést ülésén az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság (OKSI).

A két új helyszínt első körben a Szekszárdi Helyi Közösség Helyi Akciócsoport (HACS) tárgyalja, ezt követően vitatja meg a bizottság és a közgyűlés.

Meghallgatta és elfogadta a testület a Fehérlófia SE, a Gemenc Természetvédelmi -és Sportegyesület, illetve a Spurkerék Modellező SE működéséről és terveiről szóló beszámolót. Csütörtök délután az általános és középiskolás diákok megválasztották a diákönkormányzatot, annak vezetőjét és két helyettesét. A következő időszakban az I. Béla gimnázium 11. osztályos tanulója, Fáncsi Balázs lesz a város diákpolgármestere. A Zumba Gold SE a tánc világnapjához kapcsolódva bemutatót szervezne a Placcon, az elfogadott határozati javaslat szerint a 100 ezer forintos támogatási igényt az OKSI elfogadásra javasolja a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságnak.

Az OKSI a Polgármesteri Hivatal Gazdasági Igazgatóságától kért adatszolgáltatást megtárgyalta, hiányosságaival együtt elemezte, a következő körben dinamikus és statikus formában várnak táblázatos adathalmazt. Zárt ülésen számolt be Faragó Zsolt, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. felügyelőbizottságának elnöke a társaság 2019. évi mérlegbeszámolójáról.