Elkezdődött az óvoda és bölcsőde felújítása Szőlőhegyen

2022.05.05
 
A Szekszárd déli részén, az Óvoda utca 5. szám alatt található épület jelenleg nem alkalmas az óvodai funkciók ellátására, felújítása után viszont képes lesz kielégíteni az egyre bővülő szőlőhegyi városrészben felmerülő lakossági igényeket, valamint egy minibölcsőde is kialakításra kerül összesen 647 millió forintból.
 
A szekszárdi Gyermeklánc Óvoda tagintézményének épülete régi és elavult. Az Óvoda 1905-ben épült, mára nem rendelkezik minden olyan helyiséggel, melyekre az érvényben lévő előírások szerint az óvodai feladatellátáshoz szükség lenne. Az épületben például nincs tornaszoba, viszont szakmailag előírás már.
 
A meglévő épület bővítése során az óvoda egy csoportszobával és a hozzá szükséges kiegészítő helyiségekkel (vizes blokk, öltöző) bővül, így összesen két csoportszobában 50 gyermek elhelyezésére lesz lehetőség. A felújítás és bővítés során a mindkét csoport működéséhez szükséges tornaszoba és orvosi szoba is elkészül.
 
Az önkormányzat a meglévő épület felújítása, bővítése során az óvoda mellett 14 férőhelyes mini bölcsődét is megvalósít a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel, játszóudvarral és parkolókkal.
 
A pályázat megvalósítása során fejlesztő eszközök, bútorok, valamint udvari játékok beszerzése is megvalósul.
 
A közbeszerzésen nyertes szekszárdi Ács-Állványozó Kft.-nek 12 hónapja van a munkák elvégzésére, 2023. április 30-ig. A gyerekek a tervek szerint 2023 szeptemberében költözhetnek be az új épületbe.
 
DSC_2071.JPG
 
ovibolcsi_4.JPG