Elkészült a szőlőhegyi játszótér és a biciklis pihenő

2022.03.17
 
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen befejezte két szőlőhegyi projektjét. Megépült a játszótér a Lugas és Fagyöngy utca sarkán található területen, valamint a szőlőhegyi körforgalom mellett a kerékpárút déli végén elkészült egy kerékpáros pihenő.
 
Gyurkovics János alpolgármester és Máté Péter önkormányzati képviselő a helyszínen elmondták, hogy a projekt 9,8 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg, amihez az önkormányzat 4,9 millió forint önerőt tett hozzá. A játszótéren négy új eszközt helyeztek el, melyek vegyesen 12 éves korig nyújtanak biztonságos szórakozási lehetőséget a gyerekeknek. Az időjárás melegebbre fordulásával megtörténik a területek füvesítése is, valamint járdalapokkal a játszóeszközök közti területeket kötik össze.
 
A kerékpáros pihenőhelyen a szükséges vízvezeték kiépítése után megtörtént a tervezett ivókút telepítése, valamint a területen kapott helyet egy különleges ülőalkalmatosság, egy úgynevezett hullámos pihenőpad, mely a fiatalok kedvencévé válhat.
 
DSC_6193.JPG