Elkészült a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia

2022.06.13
 
Tisztelt Városlakók, Kedves Szekszárdiak!
 
Az elmúlt hetekben elkészült Szekszárd Fenntartható Városfejlesztési Stratégiája (FVS), valamint az erre épülő TOP Plusz Városfejlesztési Programterv (TVP). A dokumentumok ide kattintva letölthetők.
 
Az FVS meghatározó lesz a 2027-ig tartó EU-s költségvetési ciklus egyes forrásainak felhasználása szempontjából. A Fenntartható Városfejlesztési Stratégia nemcsak kötelező feltétele a fejlesztési pénzek elnyerésének, hanem fontos eszköze is a tudatos városfejlesztésnek, melyben már visszaköszön többek közt a 2019-ben létrejött Európai Zöld megállapodás és fókuszban van a digitális átállás.
 
A stratégia létrehozásának egyik legfontosabb alapja, hogy a városlakók is elmondják véleményüket, megtegyék észrevételeiket Szekszárd jövőjével kapcsolatban. Ennek érdekében januárban egy kérdőív kitöltésére kértük Önöket, hogy a következő évtized meghatározó szekszárdi fejlesztései lehetőség szerint mindannyiunk megelégedésére valósulhassanak meg.
 
A sok száz kitöltőnek ezúton is köszönjük az értékes javaslatokat! Most azt kérjük, hogy az elkészült dokumentumokkal kapcsolatban is osszák meg velünk észrevételeiket! A Fenntartható Városfejlesztési Stratégia szándékunk szerint képes reagálni a változó körülményekre, így indokolt esetben módosítható. Véleményeiket a somogyvari.tunde@szekszard.hu e-mail címre várjuk.
 
Köszönettel:
 
Ács Rezső
polgármester
 
DJI_0196.jpg