Elkészült az új biztonságos okoszebra a KERI-nél

2022.11.10

 

Elkészült az új okoszebra a kereskedelmi szakközépiskolánál, aminek a hivatalos átadása még nem történt meg ugyan, de a rendszer már működik. A Szent László utcán található gyalogátkelőhely egyike a három legveszélyesebb jelzőlámpa nélküli zebrának a városban, ezért az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít ezek biztonságosabbá tételére.

Gyurkovics János alpolgármester újságíróknak elmondta, hogy a korai sötétedésre tekintettel elkerülhetetlennek látták a lakosság mielőbbi tájékoztatását a gyalogosok biztonsága érdekében.

A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával történhetett meg az okoszebra telepítése, mely összesen négymillió forintba került. A költséget fele-fele arányban állták a felek. Az ún. Safe Cross közlekedésbiztonsági rendszer lényege, hogy az útburkolatban elhelyezett LED prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a zebrán éppen áthaladó gyalogosokra.

A városban még a Szent István téren található hasonló rendszerrel működő gyalogátkelő hely, aminek állapota az évek során erősen leromlott. Ennek felújításáról is döntött az önkormányzat. A kivitelezés november 11-én, pénteken kezdődik és még aznap be is fejeződik. A munkálatok ideje alatt várható sávos forgalomkorlátozás a helyszínen, ezért az arra közlekedők figyelmét és türelmét kéri a polgármesteri hivatal!

Vigyázzunk egymásra!

DSC_4334.jpg