Elkészült az óvoda tetőszigetelése

2022.01.21
 
A Kölcsey Óvoda tetőszigetelése még a 70-es években készült, a többszöri javítás ellenére is elöregedett, rendszeresek voltak a beázások, amik különösen a foglalkoztató termeket érintették, ahol sok időt töltenek a gyerekek napközben, ezért is sürgető volt a tető mielőbbi felújítása.
 
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata saját költségvetése terhére döntött a felújításról. A legkedvezőbb ajánlatot a szekszárdi Produkt Kft. adta. A szerződéskötés 2021 júliusában megtörtént, szeptemberre pedig a vállalkozó el is végezte a munkát.
 
Feladat volt a közel 700 m2 tetőfelület régi szigetelésén a hibák kijavítása, amire első rétegű vízszigetelésként 4 mm-es bitumenes lemez került, majd záró rétegként bitumenes palaőrleményes szigetelő lemez, a teljes felületen lánghegesztve. Ugyanez a rétegrend került a tető 150 m2  függőleges felületeire, a szellőzőkéményekhez és a felülvilágítókhoz.
 
A felújítással együtt megvalósult a régi lefolyók kibontása, és 7 db új műanyag lefolyó beépítése lombkosárral. Két lefolyónál az acél csőcsonkot cserélték PVC-re és egy lefolyónál a teljes függőleges acél ejtővezetéket is ki kellett cserélni a padló bontásával, valamint beépítettek közel 50 darab új műanyag páraszellőzőt is.
 
A felújítás teljes költsége megközelítőleg 8 millió forintba került, a szekszárdi székhelyű Produkt Kft. öt éves jótállást vállalt az elvégzett munkára. 
 
DSC_5294.JPG