Elismerés és jutalom a törvény oltalmazóinak

2020.05.13

A városháza dísztermében átadták az „Év rendőre” kitüntető címeket.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a helyi kitüntetések és elismerő címek alapításáról és adományozásának rendjéről szóló önkormányzati rendelet, valamint a beérkezett javaslatok alapján közrendvédelmi szakterületen az „Év rendőre” elismerő címet adományozta Kovács Mariann őrnagynak. Méltatásában elhangzott, pályafutása során egy rövid kitérőtől eltekintve az igazgatásrendészeti szolgálati ág állományát erősíti. Az igazgatásrendészeti szakterület minden részterületét megismerte, a szakmai ismereteket kiváló szinten elsajátította. Folyamatosan képezi magát, 2017-ben elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendészeti vezető mesterképzését.

Bűnügyi szakterületen Márton Róbert őrnagy kapta az elismerést, aki tavaly márciustól a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Nyomozó Alosztályának vezetője. Munkája során kiemelkedő szinten hajtotta végre azon bűnügyek felderítését, melyek összetett, sorozat-bűncselekmények voltak és a lakosság szubjektív közbiztonságérzetét jelentős mértékben befolyásolták.

A kitüntető címeket Ács Rezső polgármester adta át, a kitüntetetteknek gratulált dr. Marcsek Sándor ezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság vezetője, és dr. Pilisi Gábor ezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója.  

A beérkező javaslatokat véleményező előkészítő csoport a kitüntető díjak odaítélésén kívül azt indítványozta, hogy a Szőlő-Szem Mozgalom Civil Bűnmegelőzési Egyesület által javasolt Balázs Bálint zászlóst a közgyűlés részesítse külön jutalomban. Neki a plakettet Borda Károly nyugalmazott tűzoltó alezredes, az egyesület alelnöke nyújtotta át.   

 

A borítóképen balról Balázs Bálint, Kovács Mariann és Márton Róbert.