Együtt dolgoznak egy közös cél érdekében

2019.10.10

 

A korábban megkötött együttműködési megállapodás keretein belül az egészségügy, a szociális ellátás és az oktatás területe, valamint az utak fejlesztése élvez majd elsőbbséget.

Ács Rezső polgármester, és Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter közös tájékoztatóján elhangzott, a felek május elején írták alá az együttműködési megállapodást. A finiséhez érkezett a konkrét támogatási csomag teljesítése.

Elkezdtünk egy munkát, amely a városban megvalósuló fejlesztések közös megvalósításában és finanszírozásában teljesedne ki a következő években – mondta Ács Rezső polgármester. Bölcsőde- és iskolafejlesztésekben, egészségügyi ellátással kapcsolatos korszerűsítésekben talált partnerre az önkormányzat Süli János miniszterben, aki a kormányt képviseli a kistérségben. A közös munka a következő hetekben egy szerződés formájában realizálódik. Szekszárdnak központi szerepe lesz a bővítés kapcsán, minimum kettőszáz lakás épül majd a megyeszékhelyen – tette hozzá a polgármester.

Süli János a szerdai, előre nem látható esemény kapcsán megjegyezte, a kormányzat minden segítséget megad annak érdekében, hogy minél előbb normalizálódjon a helyzet, hiszen az önkormányzat egyedül nem tudna megbirkózni a feladatokkal. Aláhúzta, sosem rejtette véka alá, hogy a paksi bővítéshez kapcsolódó lakásokat Szekszárdon szeretnék megépíteni. Az ingatlanok fejlesztik a várost – az óvoda- és bölcsődefejlesztések mellett az úthálózat, a forgalmi csomópontok felújítása az első lépések, amelyekben összehangoltan dolgoznak majd. Kiemelte, polgármester úrral nagyon jó a kapcsolata, örülne, ha kipróbált együttműködő partnerekként tudnák tovább vinni a feladatokat.