Egyetlen napirendi pontot tárgyalt ülésén az OKSI

2020.02.21

Az IAA 3D íjász-világbajnokság előkészületeiről tájékozódott a közgyűlés Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottsága (OKSI).

Piros László, az Alisca Nyilai ÍE elnöke, és Alexandra Manea, a szervezőbizottság tagja tájékoztatta a Bizottságot az előkészületekről. Eddig több mint 400 versenyző jelezte részvételi szándékát, május végén zárul majd a nevezés. A programról kapcsolatban elhangzott, augusztus 9-e, vasárnap regisztrációs nap lesz Sötétvölgyben. Másnap tartják a hivatalos megnyitót a Béla király téren. A vb - kedden, szerdán és csütörtökön - az egyéni selejtezővel kezdődik. A parkerdőben hat pályát alakítanak ki, amelyek gyalogosan is jól megközelíthetők lesznek. Pénteken tartják a csapatversenyt, augusztus 15-én, szombaton pedig az egyéni döntőket bonyolítják le a városi sporttelepen. Kategóriánként a legjobb hat versenyző csatázik majd az első helyért. Az eredményhirdetés helyszíne a sportcsarnok lesz, ezt követően bankett zárja a világversenyt. Az OKSI határozati javaslatba foglalta, hogy a képviselő-testületből Faragó Zsolt delegálását javasolja a közgyűlésnek a szervezőbizottságba. Az íjászegyesületek és az önkormányzat közötti kapcsolattartónak Majnay Gábort, az önkormányzat Humán Osztályának vezetőjét javasolták. A hat tag egyhangú voksolással döntött arról is, hogy a város és a Magyar Íjász Szövetség között megkötött, érvényben lévő szerződésbe szeretnének betekinteni a Bizottság tagjai.

Az újonnan felvett napirend, a közösségi szemétszedés kapcsán az OKSI a Humán Osztályt jelölte meg, hogy vegye fel a kapcsolatot a város sportegyesületeivel az önkéntes mozgalom sikerességének érdekében.

A Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezetői állására kiírt pályázatok szempontrendszer alapján történő véleményezését, az Nkft. 2019-es mérlegbeszámolójának megvitatását, az új uszoda kapcsán az úszószakosztály vezetőjével folytatott informális megbeszélésről szóló bizottsági elnöki tájékoztatót, a „Segíts rajtam” Hátrányos Helyzetűekért Alapítvány kérelmét, valamint a Polip Ifjúsági Egyesület 2019. évi ifjúsági keretre benyújtott támogatási összeg felhasználási és elszámolási határidejének módosítását egyaránt levette napirendjéről a Bizottság.