Egyéni gazdaságok összeírása

2021.11.12
Tisztelt Szekszárdiak!
 
Tájékoztatom Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Statek Kft. közreműködésével rendszeres mezőgazdasági összeírást hajt végre a városban „Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2021” elnevezéssel. Az adatfelvétel Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma 2219.
 
Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU, továbbá a gazdálkodók számára, amihez az adatszolgáltatók részvételükkel és a pontos adatszolgáltatással nagyban hozzájárulnak.  A felvétel nem teljes körű, a minta kiválasztása matematikai-statisztikai módszerrel történt, a válaszadás azonban az adatfelvételre kijelöltek számára kötelező.
 
Valamennyi adatszolgáltató számára biztosítják az online önkitöltési lehetőséget 2021. november 15. és november  25. között, amely időszak alatt az adatszolgáltatók a számukra legalkalmasabb időben teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket. Erről e-mailben vagy postai úton küldenek névre szóló tájékoztatást az érintetteknek. Az önkitöltéssel nem élőket összeírók keresik fel személyesen 2021. november 26. és december 15. között.
 
Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) alkalmazásában álló, fényképes igazolvánnyal ellátott összeírók végzik, amit az adatfelvétel megkezdése előtt az összeíró köteles felmutatni.
 
A felvétel elektronikusan, a KSH által biztosított tableten történik. Az összeírók kizárólag konkrét, címlista szerinti címeket keresnek fel.
 
A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel az adatszolgáltatók és az összeírók egészségének védelmét egyaránt szem előtt tartva, szorgalmazzák az internetes kitöltést, illetve az összeírókat felkészítették az ilyenkor követendő magatartásra és lehetővé tették a telefonos kikérdezést is.
 
A felvétel során nyert információkat kizárólag statisztikai célra használják fel, azokat más szervek, személyek részére nem adják ki, az eredményeket összesítve közlik.
 
A felvétel részleteiről a www.ksh.hu/mezogazdasagi_osszeirasok oldal nyújt további tájékoztatást.
A felvétellel kapcsolatos kérdés esetén kérem, hívja az ingyenes hívható 80/200–766 számot, amelyen (a 2-es gomb, majd a 2219-s OSAP-szám megadását követően) készséggel adnak további tájékoztatást.