Egy hónapja működik a szekszárdi oltópont

2021.04.08
 
Több mint egy hónapja, március 3-án nyílt meg az oltópont Szekszárdon a Babits Mihály Kulturális Központban. A létesítmény célja, hogy Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Tolna Megyei Kormányhivatal, a szekszárdi háziorvosok és a védőnői szolgálat példaértékű együttműködésének eredményeképp tehermentesítsék a város háziorvosait és a kórházi oltópontot.
 
Gyurkovics János alpolgármester sajtótájékoztatón köszönte meg minden résztvevőnek az elmúlt egy hónapban végzett munkáját, egyben kérte, hogy aki még nem tette meg, mielőbb regisztráljon oltásra a vakcinainfo.gov.hu kormányzati portálon.
 
Berlinger Attila, az oltópontnak otthont adó Babits Mihály Kulturális Központ vezetője közölte, márciusban 3495 darab oltás történt meg a Babitsban, ebből 1147 fő volt, aki már a második oltását is itt kapta. Áprilisban néhány nap alatt további 1233 oltást adtak be az orvosok, 1032 főnek második alkalommal.
 
Összesen 2549 fő az első, 2179 fő pedig már a második oltását is megkapta a városi oltóponton, ez mindösszesen 4728 oltást jelent bő egy hónap alatt.
 
Továbbra is fontos, hogy mindenki, akit értesítést kap, pontosan a megadott időpontban érkezzen az oltópontra, elkerülve így nagyobb tömeg kialakulását és zökkenőmentessé téve az oltás menetét!
 
DSC_3444.JPG