Egy hét múlva újranyit a szekszárdi vásár is

2020.05.15

A fürdő ügye és a hajléktalan kérdés mellett a vásár újranyitása volt a fő témája Ács Rezső polgármester hétértékelőjének.

Május 24-én, vasárnap ismét lesz vásár a piacon bevezetett higiénés szabályokkal. A gumikesztyű, arcot eltakaró kendő vagy szájmaszk viselése az árusoknak és a vevőknek is kötelező lesz, csakúgy, mint az 1,5 méteres védőtáv betartása, a kapunál pedig fertőtlenítőt helyeznek ki. A piaccal ellentétben nem lesz időkorlát, az üzemeltető felelőssége és feladata, hogy figyelje a forgalmat, s ha kell, korlátozza a beengedést.

Ács Rezső kedden bejárást tartott a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőben. A szezon előtti szokásos karbantartási és előkészületi munkákból eddig nem sok minden valósult meg. A polgármester szerint is komolyabb beavatkozást igényelnek a javítások, pótlások. A munkákat mindenképpen elvégzik, és legkésőbb július 1-ig ki kell nyitnia a fürdőnek.

A fedél nélküliek helyzete világszerte megoldatlan kérdés, így van ez Szekszárdon is. Az utóbbi hónapokban megnőtt a számuk, agresszív, tolakodó viselkedésük viszolygást vált ki az emberekből. A Polgármesteri Hivatal, a rendőrség és a Humánszolgáltató Központ szakembereinek bevonásával munkacsoport alakult. Konzultációt folytatnak majd civil és szakmai szervezetekkel, ezt követően napokon belül megoldási javaslatokat, válaszokat adnak arra, hogyan lehet rendezni a közbiztonsági és köztisztasági szempontból kardinális kérdést.