December 31-ig pályázhatnak a kisvállalkozók

2021.12.01
 
Júniusban jelent meg először a koronavírus járvány által bezárással érintett kisvállalkozókat segítő pályázati felhívás. Akkor 17-en részesültek 80-100 ezer forint közötti támogatásban, többen viszont nem tudtak megfelelni a feltételeknek, ezért most kisebb módosításokkal, de újra kiírta a pályázatot az önkormányzat.
Az elektronikus benyújtás megmarad és az adótartozás továbbra is kizáró ok lesz, viszont az éves bevételi határt tízről húszmillió forintra emelték és már az is beadhat pályázatot, aki csak 2020-ban kezdte el vállalkozói tevékenységét.  
 
Egy pályázó a korábbi 100.000 forint helyett most legfeljebb 200.000 forint támogatást kaphat. A benyújtás utolsó határideje 2021. december 31.
 
A támogatást több célra is lehet igényelni:
 
-          A MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGEKHEZ TÖRTÉNŐ HOZZÁJÁRULÁS a bezárással, korlátozásokkal érintett vállalkozók működési költségeihez nyújt fedezetet (fűtés, világítás, víz- és csatornadíj, közös költség, bérleti díj, stb.)
 
-          AZ ÚJRAINDÍTÁSI KIADÁSOKHOZ TÖRTÉNŐ HOZZÁJÁRULÁS célja a vállalkozók tevékenységi körének újraindításához kapcsolódó alapanyag, eszköz- illetve árubeszerzés segítése, valamint a kárenyhítés.
 
-          A MEGLÉVŐ ALKALMAZOTTI LÉTSZÁM MEGTARTÁSÁRA is lehet kérni a támogatást. Ennél a pontnál a meghatározott tevékenységi kört végző vállalkozások bértámogatására van lehetőség. Pályázni lehet a munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalók bérköltségeinek finanszírozására, illetve nem munkaviszony keretében tevékenykedő egyéni vállalkozó jövedelempótló támogatására.
 
A pályázati felhívás és adatlap elérhető a következő linken: https://szekszard.hu/hu/onkormanyzat/onkormanyzati-tamogatasok