A cél új városközpont létrehozása Szőlőhegyen

2021.04.07
 
Ács Rezső polgármester és Máté Péter, a szőlőhegyi terület önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a szőlőhegyi óvoda támogatási szerződésének módosítása után a minibölcsőde megépítése is zöld utat kapott a Pénzügyminisztériumtól.
 
Korábban egyben pályázott a két fejlesztésre a város, de olyan magas árajánlatok érkeztek, amire nem volt elegendő forrás. Most különválasztották az óvoda felújítását és a bölcsőde megépítését, így mindkét részterületre elegendő forráskerettel rendelkezik az önkormányzat.
 
Ács Rezső polgármester elmondta, a hosszútávú cél, hogy a város valamennyi területén olyan szolgáltatásokat építsenek ki, ami lehetővé teszi, hogy az alapellátásokat helyben vehessék igénybe az ottlakók. Az 50 férőhelyes óvoda és 14 fős bölcsőde kiépítésén túl egy orvosi rendelő kialakítása is a tervek között szerepel, létrehozva egy új városközpontot Szekszárd szőlőhegyi részén.
 
Máté Péter, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte, egyre több fiatal család költözik ki Szőlőhegyre, így mind égetőbbé válik az óvoda és a bölcsőde megnyitása. Jelenleg 60 gyermeket hordanak be szüleik a város más óvodáiba. Ezt figyelembe véve az új intézmények elegendő férőhellyel rendelkeznek majd, hogy kiszolgálják a lakosságot. A mostani támogatói döntésnek köszönhetően pedig garantált, hogy a fejlesztések 2022-re befejeződnek és ezzel is még élhetőbbé válik a városnak ezen része.
 
DSC_3350.JPG