Buszmegállókat korszerűsít az önkormányzat

2021.07.09
 
Az önkormányzat által kijelölt 11 helyszínen korszerűsítik a buszmegállókat Szekszárd jellemzően külterületi részein, a kivitelezés elkezdődött - jelentette be Gyurkovics János alpolgármester a Zöldkert utcai buszfordulóban tartott sajtótájékoztatón. Itt már elkészült az új fedett váró. A fejlesztésre a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány pályázatán nyert több mint 12 millió forintot a város, amihez valamivel több, mint kétmillió forint önerőt kell biztosítani, így a támogatási arány 85%.
 
Az alábbi helyszíneket érinti a mostani fejlesztés:
 
·         Csatári u., Harangláb városközpont irány
·         Csatári u., Harangláb a város széle felé irány
·         Szőlőhegy u. 94., városközpont irány
·         56-os főút Szőlőhegy Bátaszék irány
·         MOL benzinkút előtt (Béri B. Á u.) városközpont irány
·         56-os főút Ebes puszta Bátaszék irány 
·         56-os főút Szeszfőzde buszváró Bátaszék irány
·         Metallo-Pont előtt (Palánki út) város felé vezető irány
·         Zöldkert u. végállomás csere
·         Szüret u., városközpont irány
·         Alisca utca
 
A kivitelezés egy hónap múlva esedékes befejeztével konzolospaddal és szemeteskosárral ellátott várók teszik majd komfortosabbá az utazást. Ahol szükséges, a várossal szerződésben álló Kész Kft. a buszvárók betonalapjait elkészíti.
Szekszárdon valamivel több mint száz buszmegálló található. Ezek közül jelenleg 80 darab fedett buszváró. Ezek száma nő most 89-re. A várók többségét lakossági kérésre az elmúlt években már felújították, így elenyésző azok száma, amelyek rossz állapotban vannak. A város célja továbbra is az marad, hogy a lakossági igényeknek megfelelően a leromlott állapotú várókat kicseréljék, ahol pedig még egyáltalán nincs, oda fedett buszvárót építsenek, így a következő években is lehet számítani hasonló beruházásokra.
 
DSC_4116.JPG