Bringapark épülhet Szekszárdon

2021.04.21
 
Ács Rezső polgármester a sajtó képviselői előtt számolt be a Miniszterelnökséghez beadott „Pumptrack/pumpa pálya kialakítása Szekszárdon” elnevezésű pályázat sikeréről.
 
A város 15 millió forint támogatást kapott, melyből a Baka István Általános Iskola melletti területen olyan bringapályát lehet kialakítani, amelyben a pumptrack is helyet kap, így egy komplex biciklis park jöhet majd létre.
 
A terület az önkormányzat tulajdonában van, melyet a Fanatix Kerékpár Egyesülettel közösen kezel. Az egyesület több mint tízéves múltra tekint vissza, ezalatt több országos szintű rendezvényt szerveztek az eddig teljesen önerőből épített és fenntartott bringaparkban.
 
A pálya elkészülte után a fiatalok további színvonalas, látványos versenyeket tudnak majd lebonyolítani. A pálya használata ingyenes lesz és bármely korosztály számára elérhető. A jelenlegi technológiát tekintve a legkorszerűbb pálya kialakítása a cél. A tervezett pálya nyomvonalának hossza 104,6 méter, befogadóképessége 25-30 fő.
 
A pálya körül parkolókat és szociális helyiségeket, kiszolgáló létesítményeket (kerékpár tároló, pad, szemetes) építenek még a pályázat keretében, a terület egészét pedig térfigyelő kamerákkal vigyázzák majd. Ezek üzemeltetése az önkormányzat feladata lesz.
 
Ács Rezső polgármester elmondta, a pálya még idén elkészülhet és reméli, hogy helyi kivitelező végzi majd az építkezést.
 
DSC_4862.JPG