Bontják a belvárost

2023.06.27
 
Utcabútorok (padok, szemétgyűjtő kelyhek) és fémoszlopos korlátok leszerelése zajlik a napokban a belváros érintett pontjain. Ezeket a feladatokat a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatósága végzi el, hogy a szerződéskötés után a lehető leggyorsabban megtörténhessen a munkaterület átadása és elkezdődhessen a központi terek felújítása.
 
A TOP-6.3.2-16-SE1-2017-00001 kódszámú „Zöld város kialakítása” elnevezésű projekt munkálatainak megkezdése 2023. júliusának második hetében várható.
 
A kivitelezési munka előrehaladásáról tájékoztatást a www.szekszard.hu honlapon nyújtunk, hetente aktualizálva azt.
 
A munkálatok az alábbi négy részterületet érintik:
1.      A Liszt Ferenc téren a burkolatok és a zöldfelületek teljes egészében megújulnak.
 
2.     A Liszt Ferenc tér – Luther tér közötti térsoron, kiegészülve a Prométheusz parkkal, valamint az ún. 160 lakásos épület és a Babits Mihály Kulturális Központ közötti térrel, ahol a burkolatok cseréje, zöldfelületek megújítása és növelése, játszótér építés, térrendezés, valamint a Prométheusz park szökőkútjának felújítása történik.
 
3.     A Luther téren a jelenlegi park bontása után sétány- és térburkolat kialakítása valósul meg, a zöldfelületek megújítása mellett számos új bútorzat is kihelyezésre kerül.
 
4.     A Wosinsky és a Kölcsey lakótelep épületei közötti terek felújításában a következők valósulhatnak meg:
₋        Járdák burkolatcseréje és zöldfelületek felújítása.
₋        A Kölcsey lakótelep új „fitness parkja” a Kölcsey ltp. 3-4. társasház mögötti területena régi sportpálya helyén valósul meg.
₋        A Kölcsey lakótelep játszótere megújul és bővül.
₋        A Wosinsky Mór lakótelep játszótere korszerűsödik, sportpályája megújul.
 
A kivitelezés várható időtartama: négy hónap.
 
A látványtervek ide kattintva megtekinthetők.