Bocsánatkérést vár a hivatal

2021.05.17
 
KÖZLEMÉNY
 
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának vezetőiként visszautasítjuk Gulyás Róbert önkormányzati képviselőnek a hivatal dolgozóit ócsárló szavait, melyek nemcsak sértők, de alkalmasak arra, hogy félelmet keltsenek a munkatársainkban.
 
Gulyás Róbertet felszólítjuk, hogy kérjen bocsánatot a polgármesteri hivatal dolgozóitól!
 
A polgármesteri hivatal köztisztviselői valamennyien esküjükhöz méltóan, sokszor a hivatali időn túl is Szekszárd város lakóiért dolgoznak, nem pedig a helyi politikusok egyéni ambícióinak kiszolgálói.
Példátlannak tartjuk, hogy munkatársainknak egy ideje igaztalan politikai támadások kereszttüzében kell eredményesen dolgozniuk. Ezúton is köszönjük nekik, hogy nem adják fel!
 
Meggyőződésünk, hogy eredményes munkát hosszú távon csak nyugodt környezetben lehet végezni, a dolgozók személyes támadása egyetlen esetben sem segíti a hatékony munkavégzést, azzal ellentétes.
 
Emlékezzünk: az első veszélyhelyzet lejárta után az akkor többségben levő képviselők működése következtében a jelentős túlmunka, nyomásgyakorlás és megfélemlítés miatt 2020. nyarán a polgármesteri hivatal szinte teljes felsővezetése és a középvezetők többsége elhagyta a hivatalt, ezzel szinte lehetetlenné vált a minőségi munkavégzés.
 
2020. októberében ilyen helyzetben kellett elkezdeni a hivatali struktúra újjáépítését, az üres álláshelyek feltöltését. Mindehhez a hivatalon belül igyekszünk a tőlünk elvárható legjobb körülményeket biztosítani. Munkánk eredményeként több korábbi dolgozó visszatért a hivatalba, a kollégák hozzáállásának és munkabírásának eredményei pedig már látszanak.
 
Megkérjük Gulyás Róbert képviselőt, hogy a város érdekében fejezze be a hamis hírverést és ami a legfontosabb, a hivatalt ne tekintse politikai játszótérnek, a hivatali dolgozókat pedig a politika szereplőinek.
 
Biztosak vagyunk benne, hogy az ÉSZ képviselőinek többsége partnernek tekinti a polgármesteri hivatalt. Annak érdekében, hogy a városházán a nyugodt és eredményes munkavégzés feltételei a jövőben újból biztosítottak lehessenek, megkérjük az Éljen Szekszárd frakció képviselőit, hogy határolódjanak el társuk, Gulyás Róbert hivatali dolgozókat érintő sértő kijelentéseitől!
 
Szekszárd, 2021. május 17.
 
  Ács Rezső                                                                  dr. Gábor Ferenc
polgármester                                                                          jegyző
 
szekszard.jpg