A bizottság döntött a támogatási keretekről

2019.05.28

Három támogatási területen döntött a hozzájárulás mértékéről rendes ülésén az önkormányzat Humán Bizottsága.

 

Az ifjúsági keretre 24 pályázat érkezett be, 2,7 millió forint a keretösszeg, minimum 50 ezer, maximum 200 ezer forint odaítéléséről döntött a bizottság. Valamennyi pályázó részesült menázsiban. A sportegyesületek működési célú kiadásaira – 5 millió forint – a legkevesebb 50 ezer, a legnagyobb adható összeg, 500 ezer forint hozzájárulás odaítéléséről is döntöttek a bizottsági tagok mind a 25 beérkezett pályázat kapcsán. A rendezvények szervezésére fordítható 2,5 millió forintos pénzügyi keretre 23 pályázat érkezett be a grémiumhoz. Minimum 50 ezer, maximum 300 ezer forint volt az adható összeg.

A testület döntött az óvodák vezetőinek nyári ügyeleti rendjéről. Június 19-től augusztus 14-ig kéthetente a szerdai napokat jelölték ki a vezetők készenléti napjának.

A Humán Bizottság meghallgatta és támogatta a Wunderland Óvoda magasabb vezetői – intézményvezető – beosztásra kiírt Häfner Adél pályaművét.   

A 76 igazolt játékossal rendelkező, kevésbé köztudatban lévő Gyermek Kosárlabda Sportegyesület Szekszárd működéséről és terveiről szóló szakmai beszámolóból kiderült, az utánpótlás-neveléssel foglalkozó klub korosztályos csapatai több elismerésre méltó sikert értek el a közelmúltban.