A Bern utca folytatásánál is felszámolták az illegális hulladéklerakót

2021.11.30
 
 
A „Tisztítsuk meg az Országot!” programban novemberben elnyert újabb 6,2 millió forintból tíz helyszínen összesen 650 köbméter hulladék ártalmatlanítását tudja elvégezni Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata tíz közfoglalkoztatott bevonásával. A pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. útján az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében hirdette meg.
 
A Bern utca folytatásánál is befejeződtek a munkálatok.
 
Itt 95 m3 lomhulladék valamint 40 m3 magas fertőzésveszélyű építési törmelék csúfította a területet. A hulladék gyűjtése bozótírtást követően homlokrakodó és kalapácstüskés rakodó géppel volt lehetséges.
 
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata idén huszonöt millió forintot költött az illegális szemétlerakók felszámolására pályázati forrásból, saját erőből pedig szeptember végéig több, mint 47 milliót. Ezen felül a „Tisztítsuk meg az Országot” tavaszi pályázatán három és fél millió forintot még kamerarendszerre is fordíthatott a város, hogy megakadályozza a szemét újratermelődését.
 
Az önkormányzat idén felszámolt pályázatból kétezerötszáz köbméter, önerőből 1180 tonna illegálisan a természetbe lerakott hulladékot. Hétszázhetvenöt tonna lomot, építési törmeléket, egyéb hulladékot gyűjtöttek be Szekszárd közterületeiről. Ugyancsak közterületről ötszáznyolcvanhét tonna zöldhulladékot szállítottak be, aminek csak az ártalmatlanítása többe került, mint a rendkívüli zöldjáratok teljes üzemeltetése.
 
Bern utca folytatása előtte:
 
bern_elotte.jpg
 
Bern utca folytatása utána:
 
bern_utana.jpg