Befejeződött a tavaszi útfelújítás első üteme

2019.05.10

 

Mintegy négyszáz úthibát javítottak ki április eleje óta Szekszárdon 11,5 millió forintból. 
 

Több mint kétezer négyzetméteren újulnak meg az utak a megyeszékhelyen az elkövetkező hónapokban – mondta Schmidt Krisztián, az önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatóságának osztályvezetője. A munkálatokról beszámolva kiemelte, a fejlesztést úgy tervezték, hogy lehetőség szerint kevésbé okozzanak fennakadást a közlekedésben.
A munkát az utak hierarchikus rendje szerint ütemezték: három fázisban valósul meg a helyi javítás, vagyis a kátyúzás. Először a fő- és buszútvonalakon javították ki az útburkolati hibákat.

A korszerűsítés első ütemében a kivitelező Kész Kft. szakemberei a Szőlő, Szőlőhegy, Árnyas, Parászta, Tolnai Lajos, Kadarka, Fürdőház, Zrínyi, Mészáros Lázár, Holub, Wesselényi, Május 1., Cseri János, Ujfalussy, Zöldkert, Alisca, Munkácsy, Remete, Flórián, Szent László, Mérey, Kőrösi Csoma, Rákóczi, Széchenyi, Béri Balogh Ádám, Hunyadi és Csatári utcában, valamint a Keselyűsi és Palánki úton hozták rendbe az úthibákat. 

A második ütem is már elkezdődött, ebben a kiszolgáló utak kerülnek sorra. Több mint harminc helyszínen – Szent-Györgyi Albert, Dienes, Arany, Mikes, Csokonai, Tompa, Toldi, Wosinsky, Kölcsey, Tinódi, Augusz, Szluha, Petőfi, Csaba, Damjanich, Zrínyi, Horváth Károly, Kapisztrán, Kövendi, Honvéd, Dobó, Alkotmány, Orgona, Prantner, Viola, Batthyány, Benczúr, Allende és Cseri utca, illetve Bartina köz, Wigand tér – végeznek majd kátyúzást. Az önkormányzat felhívására a lakosság által fényképpel bejelentett körülbelül 250 gödör meleg aszfalttal történő helyreállítását végzik.  

A harmadik szakaszban pedig az egyéb utak nagy felületű burkolatjavítási munkáit kezdik el – tette hozzá Schmidt Krisztián, kiemelve, hogy az útburkolati hibák javítása szinte a város teljes területét érintik, azaz 320 utcában mintegy ezer úthibát szüntetnek meg.

Az osztályvezető arra hívta fel az autósok figyelmét, hogy az útfelújítások óhatatlanul torlódásokkal járhatnak, a későbbiekben azonban megfelelő minőségű utakon közlekedhetnek majd. Azt kérik a járművezetőktől, hogy indulás előtt tájékozódjanak a forgalmi helyzetről. A munkálatok várható befejezése nyár elejére várható.