Befejeződött a piac galambmentesítése

2023.10.04
 
Kétezer folyóméter tüskés galambriasztó felhasználásával adtak megoldást a szekszárdi szakemberek a piac régóta fennálló problémájára. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 10 millió forint támogatással járult hozzá a projekthez.
 
Hosszú évek óta okoztak kellemetlenséget a galambok a tolnai vármegyeszékhely, Szekszárd piacán. A tetőszerkezeten megtelepedő szárnyasok higiéniai és esztétikai szempontból is gondot jelentettek. A madarak a tetőszerkezet tartógerendáit és az azokat összekötő huzalokat vették birtokukba. Az ilyen keskeny, hosszú felületek galambmentesítésére a leghatékonyabb megoldás a tüskés galambriasztó telepítése, amelyik megakadályozza azt, hogy a galambok megtelepedjenek a gerendákon – tudtuk meg a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjétől, Bartal Zoltántól.
 
A tüskék ijesztőnek hathatnak, ám ez a termék kimondottan állatbarát, nem tudja megsebezni vagy felnyársalni a galambokat. A megjelenésével azonban rendkívül hatékonyan tartja távol őket a védett felülettől, és megszünteti számukra a leszállás lehetőségét.
 
Az ügyvezető elmondta azt is, hogy további kihívást jelentett az, hogy a tetőszerkezetre 6-10 méter magasságban kellett rögzíteni a riasztótüskéket az összes olyan felületre, ahol megtelepedhetnek a galambok. Ehhez a Metmark Kft. modern kosaras emelője nyújtott segítséget, így a szakemberük biztonságban tudott dolgozni a magasban is.
 
A nem mindennapi feladatra a fémipari specialista szekszárdi cég végül sikeresen adott komplex választ. A piacon elérhető termékek között is magas minőségűnek számító galambriasztó tüskéik hatékonynak bizonyultak ezúttal is. A megbízható termékeket pedig remekül egészítette ki a szakértői csapatuk tapasztalata, a többféle lehetőség közül a helyszínre leginkább illő megoldást kínálták most is. Bartal Zoltán hangsúlyozta, hogy a Metmark Kft. munkatársai kitűnően végezték el a tüskék telepítését, lefedve minden egyes gerendát és huzalt a magasban.
 
Rádió Antritt – antritt.hu
Fotók: Metmark Kft., Rádió Antritt
 
IMG_2624-1536x1024.jpg
 
IMG_2610-2048x1365.jpg
 
szekszard-piac-galamb.jpg