Az uszodáról nem döntöttek, a kajakosokat támogatják

2021.08.19

 

A főiskolai uszoda időbeosztásának megvitatása volt az első napirendje az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság rendkívüli ülésének, amit elnapoltak, miután a sportközpont vezetője a késői értesítés miatt nem tudott részt venni az ülésen. A napirend előzménye, hogy a tervek szerint idén ősszel már nem állítják fel a „sátras” uszodát a strand területén, hanem az egyetemi kar uszodájában bonyolítják le az iskolák kötelező úszásoktatását, valamint a sportegyesületek edzéseit és a városi uszoda többi használójának is itt jut majd hely ősztől tavaszig. A délutáni időbeosztás a korábbi használók közül az egészségügyi rehabilitációs úszást végzőknek nem elfogadható jelenleg, ezért – bár az ülésen kiderült, hogy a beosztás még csak tervezet – a bizottságtól vártak megoldást, egyelőre hiába.  Murvai Árpád, a bizottság elnöke elmondta, hogy megismerték a problémát, de miután meghaladja a bizottság hatáskörét, további egyeztetések után javaslatot tesznek majd a közgyűlésnek az ügy rendezésére.

A bizottság egyhangúlag jóváhagyta a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár kérelmét, mely szerint a Mészöly emlékévre adott 188 ezer forintos támogatás felhasználását szeptember 30-ig engedélyezi, azzal elszámolni október 31-ig kell az intézménynek.

A bizottság tagjai döntöttek arról is, hogy a Szekszárdi Kajak-Kenu Egyesület őszi városi programját 400 ezer forinttal támogatják, amint lesz erre elérhető bizottsági keretük.

IMG-2108.jpg