Az ügyészség börtönbüntetést kér Kerekes Lászlóra

2023.10.18
 
Számos alkalommal előfordul, hogy Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának bíróságon kell megvédenie a város vagyonát. Ilyen, évek óta húzódó eset a szekszárdi teniszcentrum ügye, amelynek történetét a Szekszárdi Járási Ügyészség vádirata kellően összefoglalja. Ez alapján a vállalkozóval kötött bérleti szerződés megszűnését követően az önkormányzatnak először a több, mint félhektáros értékes Sport utcai ingatlan birtokba vételéért kellett eljárást indítania, később a tulajdonjogát kellett megvédeni, amit a korábbi üzemeltető, Kerekes László szeretett volna megszerezni a várostól, ezért beperelte az önkormányzatot. A bíróság 2018 végén ideiglenesen, majd 2020-ban jogerősen Kerekes Lászlót és családtagjait eltiltotta a terület birtoklásától – azt át kellett adniuk az önkormányzatnak – 2019-ben pedig a tulajdonjog iránti keresetüket is elutasította.
 
Mire azonban az önkormányzat hozzájutott az ingatlanhoz, az ügyészség vádirata szerint Kerekes László több mint egymillió forint értékben vitt el onnan tárgyakat, részben használhatatlanná téve az ingatlanon lévő épületeket. Többek közt ajtók, ereszcsatorna, térkő, lámpatestek, burkolatok, kazánok, kézmosók és zuhanyfejek tűntek el, de 35 vaskerítés elemnek, egy vaskapunak és 20 méter zártszelvénynek is lába kélt. A nyomozás során a hatóság számos tárgyat lefoglalt.
 
A 2022 májusában keletkezett vádiratban az ügyészség folytatólagosan, nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indítványozta, hogy a járásbíróság próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje Kerekes Lászlót.
Az önkormányzat közel 2,7 millió forintos kártérítési igényét várhatóan további pereskedés után lehet csak érvényesíteni.
 
vadirat_Oldal_1_jo.jpg
vadirat_Oldal_2.jpg
vadirat_Oldal_3_jo.jpg
vadirat_Oldal_4_jo.jpg