Az intézményekben folyó munkáról tájékozódtak

2020.01.30

A Humánszolgáltató Központ, a Szociális Központ és az Egészségügyi Gondnokság beszámolóját is meghallgatták a Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság (SZEKÖF) tagjai keddi ülésükön.

A működés és feladatellátás részletes bemutatása mellett a vezetők a szociális ágazatot érintő problémákra is kitértek tájékoztatójukban.

Az új bizottsági struktúra, a nevek és hatáskörök átvezetése miatt szükséges egyes önkormányzati rendeletek és a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítása. Az „Ez a minimum” címmel az átláthatóságról és a nyilvánosság javításáról rendelkező önkormányzati határozat végrehajtását, valamint az egyedi közzétételi listáról szóló önkormányzati rendelet megalkotásának beszámolóját a közgyűlésnek nem javasolta elfogadásra a SZEKÖF. Személyi változások miatt aktualizálták, illetve módosították egy felnőtt fogászati és egy felnőtt háziorvosi körzet feladatellátási szerződését. A Szekszárdi 2. számú Óvoda-Bölcsőde vezetői megbízására vonatkozó pályázati felhívás három helyen történő megjelenítéséhez hozzájárult a Bizottság. Gulyás Róbert delegálását az újonnan alakult közlekedési tanácsba szintén egyhangúlag megszavazták az ülésen.