Átvette megbízólevelét Horváth István

2022.04.20
 
A megbízólevél átadása előtt dr. Fekete Tamás, a Tolna 1. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Bizottságának elnöke értékelte az április 3-i választást a polgármesteri hivatal dísztermében. Az elnök kiemelte, hogy magas részvétel mellett a szavazatok több mint 55%-ának megszerzésével Horváth István erős felhatalmazást kapott a szavazóktól a terület országgyűlési képviseletére.
 
Horváth István – miután átvette megbízólevelét dr. Fekete Tamástól – elsőként a választóknak mondott köszönetet a bizalomért, kiemelve, hogy a következő években is igyekszik megszolgálni azt. Újságírói kérdésre válaszolva a képviselő elmondta, megtisztelő, hogy ötödik alkalommal ülhet be a parlamentbe. A megbízást szolgálatnak tekinti és a következő időszakban azért fog dolgozni, hogy Szekszárd térségében és a választókerület mind a 17 településén az emberek úgy érezzék, biztosított számukra az a társadalmi, gazdasági környezet, melyben a családok gyarapodhatnak, a vállalkozások sikeresen tudnak működni és megvan az az infrastruktúra, melyben az emberek megfelelő és jó minőségű életet tudnak élni.
 
Szekszárddal kapcsolatban a képviselő elmondta, nagy kihívás a következő ciklusban az új szekszárdi szülészeti- és nőgyógyászati blokk, valamint az új szakorvosi rendelő felépítése. Ugyanilyen nagy feladat az új tehermentesítő út megépítése a Keselyűsi úttól az OBI körforgalomig. Ennek a tervei már elkészültek. A kampányban téma volt az M9-es nyomvonala, ami nem változott semmit, ha megépül, akkor Szekszárdon keresztül fog vezetni és az állam az uszodaberuházást is befejezi.
 
Horváth István hozzátette: A terveknél azt is figyelembe kell venni, hogy egy gazdasági válság elején vagyunk. Az orosz-ukrán konfliktus miatt elszabaduló energiaárak számos nehézséget tartogatnak számunkra, de továbbra is az az álláspont, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból. A választók is erre szavaztak.
 
DSC_0873.JPG