Átvette megbízólevelét Ács Rezső polgármester

2019.11.05

A Pécsi Ítélőtábla október 31-i, jogerős döntése értelmében újabb öt évre Ács Rezső Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere. Az újrázó városvezető a Helyi Választási Bizottság elnökétől, dr. Kulcsár Ágnestől átvette megbízólevelét.

A jogerőssé vált polgármester-választás eredményét ismertetve dr. Kulcsár Ágnes elmondta, az október 13-án tartott voksoláson Ács Rezső polgármester 6353, míg a jelöltként induló Bomba Gábor László 6055 szavazatot kapott. A választás eredményének megtámadása miatt a Pécsi Ítélőtábla végzésével vált jogerőssé az eredmény. Az Ítélőtábla helyben hagyta a HVB és a Területi Választási Bizottság határozatát, a három jogorvoslati fórum egyöntetűen az ismertetett eredményt fogadta el hatályosnak.

A megbízólevél átvétele után Ács Rezső megköszönte a Helyi Választási Iroda és Helyi Választási Bizottság munkáját, melyeknek nem volt könnyű dolga, hiszen az induló felek minden jogorvoslati lehetőséget kihasználtak. Az a szerencsés és jó, ha a közgyűlés és a polgármester együtt gondolkodik. A vezető pozíciója nagyon fontos, hiszen egy várost képvisel. Azonban stratégiai, hosszú távú döntésekben, költségvetést érintő kérdésekben, rendeletalkotásban nincsen kompetenciája – tette hozzá a városvezető. Csak a közgyűléssel együtt működve tudja ezeket a döntéseket meghozni. A polgármester leszögezte, a közgyűlés alakuló ülését a november 10-i, két egyéni választókerületben megismételt szavazás eredményének jogerőre emelkedését követő 15 napon belül kell megtartani. Ezen szavaznak majd az alpolgármester személyéről, megtörténik az új SZMSZ kialakítása, illetve a várható ciklusprogram szóbeli ismertetése is az ülés napirendjén szerepel.