Átadták a turisztikai központot a Siónál

2022.03.30
 
A Sió projekt egy olyan nagy összefogás eredménye, melynek csak a Szekszárdot érintő része 300 millió forint nagyságrendű beruházást generált. A Tolna Megyei Önkormányzat Ozorától Szekszárdig 70 km-en épít ki vízi turisztikai útvonalat a Sió csatornán, 12 megállóval. Ehhez a töltésen kerékpárút is csatlakozik majd. A megyeszékhely a projekt egyik központi elemeként a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesülettel közösen valósította meg a rá eső részt. Ennek kapcsán egy turisztikai célú fogadóépület készült, valamint több alapinfrastruktúra-fejlesztés is megvalósult.
 
A turisztikai fogadóépület mellett létesült egy 180 m2 alapterületű fedett pihenőhely, valamint elkészült a Sió csatornán egy kiszálló stég, illetve egy motorcsónak leeresztő sója, melynek megközelítésére vasbeton szerkezetű töltésátjárón keresztül van lehetőség.
 
Jámbor Attila, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület ügyvezetője elmondta, a hosszútávú cél, hogy a turizmus és a versenysport egy telephelyen, de elkülönítve működhessen. Ehhez több fejlesztésre szükség lesz a jövőben, viszont az országos szövetségtől sok segítséget kapnak, nem utolsó sorban eredményességük okán is.
 
Az átadón jelen volt Horváth István országgyűlési képviselő, Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Gyurkovics János alpolgármester és Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke is, aki egyenesen mintaprojektként jellemezte a Szekszárdon elkészült turisztikai központot.
 
DSC_8294.JPG