Átadták a felújított Baka István Általános Iskolát

2021.06.29
 
A nemzetiszínű szalag átvágásával hivatalosan is átadták a felújított Baka István Általános Iskolát.
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen befejezte a TOP-6.5.1-15-SE1-2016-00001 azonosítószámú ”Szekszárdi Baka István Általános Iskola energetikai korszerűsítése” című pályázati projektjét, melyre 578 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A több mint ötszáz diák második otthonául szolgáló Baka István Általános Iskola épületén a leglátványosabb változás, hogy megújult a teljes külső homlokzat, de ezen túl számos kevésbé látványos, viszont annál fontosabb energetikai célú beruházás is történt az elmúlt fél évben.
 
Az 578 millió forint európai uniós támogatás segítségével a 5962 m² fűtött alapterületű oktatási intézmény energetikai fejlesztése valósult meg a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése célú konstrukciójának keretében. A fejlesztés eredményeként elkészült az épület utólagos hőszigetelése tűz- és villámvédelmi sávokkal, öntisztuló vékonyvakolattal. A kivitelező szekszárdi székhelyű SZ+C Stúdió Kft. a régi nyílászárókat modern fém, illetve műanyagokra cserélte. Az aula feletti felülvilágítókat is kicserélték, a helyükre részben a füstelvezetést, illetve a nyári szellőzést is biztosító új felülvilágítók kerültek.
 
A projekt keretében sikerült felújítani a fűtési rendszert is a radiátorok részbeni cseréjével. Az energetikai felújítás miatt útban lévő berendezések és lámpatestek le- és visszaszerelésekor új lámpatestek kerültek felszerelésre a folyosói álmennyezetekre.
 
Az épületben négyzónás hővisszanyerős szellőztető rendszert is kiépített a kivitelező. Az ehhez szükséges légkezelő gépek a tetőre kerültek. A szellőzőcsatornák takarására a beltérben gipszkarton álmennyezetek és burkolatok készültek. A folyosói álmennyezetekre új lámpatestek kerültek.
A lapostetőre 50 KW teljesítményű napelemes rendszert telepítettek, mely három darab inverterre termeli az áramot.
 
DSC_3815.JPG