Április elejére elkészülhet a biciklis pumptrack pálya

2022.03.24
 
A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség 15 millió forinttal támogatta a pálya építését, amihez a város 16 millió forint önerővel járult hozzá. A Baka iskola mellett épülő 105 méteres aszfaltcsík egyszerre 25-30 bringás befogadására lesz alkalmas, várhatóan napokon belül elkészül – mondta Máté Péter önkormányzati képviselő, a Fidesz frakció vezetője a helyszínen a sajtó képviselőinek. 
 
A terület az Önkormányzat tulajdonában van, melyet a Fanatix Kerékpár Egyesülettel közösen kezel. Helyi közlekedéssel jól megközelíthető, két buszmegálló is található a kialakítandó pálya közelében. Az Egyesület több mint 10 éves múltra tekint vissza a pályázatban fejleszteni kívánt terület kiépítését tekintve. Az eddig teljes mértékben önerőből épített és fenntartott bringapark ebben a tíz évben rengeteg országos szintű rendezvénynek adott otthont.
 
Jelenlegi technológiáját tekintve a legkorszerűbb pálya kialakítása a cél. A kialakítandó bringapálya – melyben a pumptrack/pumpapálya is helyet kap – egy komplex dirt park, így a rendszeresen megtartott dirt jam mellé az Egyesület egy pumptrack speed&style jellegű versenyt is beillesztene, melynek során mind az indulók pályán megtett tempóját, mind pedig a pálya kihasználási stílusát is figyelembe vennék.
 
A pálya használata ingyenes és bármely korosztály számára elérhető, illetve a nap bármely szakaszában hozzáférhető lesz.
 
IMG-4092.jpg