Április 8-ig tart az ügyfélfogadási szünet

2021.03.29
Közlemény
a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szüneteléséről
 
A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet közigazgatás működésére vonatkozó előírásainak végrehajtása érdekében és azzal összhangban 2021. március 8-tól 2021. április 8. napjáig a Polgármesteri Hivatalban szünetel az ügyfélfogadás.
 
A járványhelyzetre való tekintettel a polgármesteri hivatal épületébe kizárólag anyakönyvi ügyek intézése céljából lehet belépni, előzetes telefonos időpontegyeztetés után!
 
Az anyakönyvi osztályon a személyes ügyintézést igénylő ügyek rendes ügyfélfogadási időben továbbra is folynak (házasságkötés bejelentése, névváltoztatás, apai elismerő nyilatkozatok).
Az aktuális anyakönyvi tájékoztatók, a házasságkötés szabályai a http://koronavirus.szekszard.hu/ internetes oldalon elérhetők.
Anyakönyvi kivonatot csak postai úton továbbítunk a beküldött kérelem alapján. Kérelem nyomtatvány a fenti honlapról letölthető, a magyarorszag.hu-n keresztül is igényelhető.
A 2021. március 16. – 2021. április 8. közötti időpontra meghirdetett térítési díj befizetések helyett később új időpontokat közöl a Polgármesteri Hivatal, addig tehát nem kell befizetni a térítési díjakat!
 
Egyéb ügyekben időpontegyeztetés miatt kérjük, a Polgármesteri Hivatal központi telefonszámán 74/504-100 érdeklődjenek.
 
A Polgármesteri Hivatal ügyintézéssel foglalkozó munkatársai jellemzően távmunkában végzik feladataikat, ezért hivatali telefonszámaikon nem elérhetők, elektronikus levélben viszont továbbra is kapcsolatba lehet velük lépni. Az elérhetőségek a https://szekszard.hu/hu/polgarmesteri-hivatal/elerhetoseg oldalon megtalálhatók.
 
A minél gyorsabb és zökkenőmentesebb ügyintézés érdekében szinte valamennyi szükséges nyomtatvány megtalálható és letölthető a város honlapjáról (szekszard.hu). Munkatársaink a Polgármesteri Hivatal központi telefonszámán ebben is szívesen segítenek.
 
Kérjük, hogy az ügyfélkapuval rendelkező állampolgárok elsősorban az online ügyintézési lehetőségeket vegyék igénybe. A leggyakoribb ügykörökben elérhető az elektronikus ügyintézés az Önkormányzati Hivatali Portálon, amely a https://e-onkormanyzat.gov.hu weboldalon érhető el (a bejelentkezés ügyfélkapu regisztrációval, elektronikus személyi igazolvánnyal vagy telefonos azonosítással történik). Ennek linkje Szekszárd város weboldalán is megtalálható (https://szekszard.hu/hu/polgarmesteri-hivatal/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/elektronikus-ugyintezes). Továbbá valamennyi ügyben lehetőség van a kérelem benyújtására ún. e-papír szolgáltatás használatával (https://epapir.gov.hu, a bejelentkezéshez szintén ügyfélkapus azonosítás szükséges).
 
Az ügyfélkapuval nem rendelkező ügyfelek számos ügyben postai úton is leadhatják kérelmüket.
 
Lehetőség van az adók, díjak, illetékek elektronikus úton történő rendezésére. Ehhez az Önkormányzati Hivatali Portál https://e-onkormanyzat.gov.hu weboldalán az érintett önkormányzat kiválasztását követően a bal oldali menüsorban található „Adók, díjak, illetékek befizetése” menüre kell kattintani, és követni az utasításokat.
 
Megértésüket és segítő együttműködésüket köszönjük!
 
Szekszárd, 2021. március 29.
 
                                                                                                          dr. Gábor Ferenc
                                                                                                                      jegyző