Állást foglalt a Miniszterelnökség, nem épülhet meg a régi uszoda helyén a rekreációs központ

2021.04.15
 
Megérkezett a Miniszterelnökség állásfoglalása a rekreációs központ ügyében, melynek értelmében a beruházás csak az eredeti helyszínen valósulhat meg, mert a projektelem helyszínének módosításával sérülne az eredeti cél megvalósulása, hangzott el Ács Rezső polgármester sajtótájékoztatóján.
 
Régóta okozott bizonytalan helyzetet a városban a Modern Városok Program keretén belül tervezett „Új, fedett városi uszoda és rekreációs központ megvalósítása” elnevezésű beruházás körüli vita. Az eredeti tervek szerint a komplexum szolgáltatásbővítési céllal a városi sporttelepen, pontosabban a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő területén valósulna meg. A 2019-es önkormányzati választások után, az Éljen Szekszárd frakció változtatott volna az eredeti terven, és közgyűlési határozatban kérte fel Ács Rezső polgármestert, kérjen hivatalos állásfoglalást arról, hogy módosítható-e a helyszín, megépülhet-e a régi uszoda területén az általuk megálmodott wellness központ a költségtételek átcsoportosításával.
 
Gyopáros Alpár kormánybiztos válaszából egyértelműen kiderült, hogy a beruházás eredeti célja az élményfürdőhöz, illetve az uszodához közvetlenül kapcsolódó épületben olyan terek és szolgáltatások kialakítása, amelyek jól kiegészítik a már meglévő sport, turisztikai és egészségügyi szolgáltatásokat, ezért egy alternatív helyszínmódosítás alapjaiban változtatná meg a projekt koncepcióját, így a létesítmény elvesztené komplexitását, a kapacitásainak hatékony hasznosítását.
 
Ács Rezső eloszlatta azokat a kételyeket is, hogy az eredeti beruházás ellehetetlenítené a Sportközpont és az élményfürdő körüli parkolást, hiszen 800 parkolóhely kialakítására lesz lehetőség, melyek reményei szerint gyakran telnek majd meg a városi rendezvények, sportesemények alkalmával.
 
DSC_4486.JPG