Aláírták a „Zöld Város” kivitelezői szerződését

2023.07.04
 
Gyurkovics János alpolgármester és Hámori Szabolcs, a közbeszerzésen nyertes HGT Invest Kft. tulajdonos ügyvezetője látták el kézjegyükkel a „Zöld város kialakítása” elnevezésű program kivitelezői szerződését.
Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy négy hónap áll rendelkezésre, az idő rövidsége miatt pedig különösen fontos, hogy összefogással, a lehető legkisebb zökkenők mellett valósuljon meg a belváros felújítása.
Hámori Szabolcs kiemelte, hogy neki személyesen és a HGT Invest Kft. valamennyi dolgozójának, valamint alvállalkozóinak is presztizskérdés a program sikeres megvalósítása, ezért mindent el fognak követni, hogy az elvárt minőségben és határidőre elkészüljenek. Két hektárnyi burkolatot kell felbontani és 1,5 hektárnyit újra letenni, valamint számos utcabútort, játékelemeket és növényzetet kell telepíteni a következő hónapokban. A cég felkészült a munkára. Július 10-én elkezdődik a munkaterületek átadása, 17-én pedig már várhatóan dolgozhatnak a területen.
Bomba Gábor, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke az alpolgármesterhez hasonlóan az összefogás fontosságát hangsúlyozta. Közösen tárgyaltak az egyetemmel és elérték, hogy a focipályájukat az építkezés ideje alatt parkolóként használhassa a lakosság, amihez egy átjárót is nyitnak a Tinódi utca felől.
Máté Péter, a Pénzügyi Bizottság elnökeként öröme mellett kritikát is megfogalmazott, mert 2017 óta több kisebb befejezett projekt mellett ez az egyetlen, ami nagyságában is méltó egy vármegyeszékhelyhez, de nem sokon múlt, hogy meghiúsuljon.
 
A munkálatok az alábbi négy részterületet érintik:
1.       A Liszt Ferenc téren a burkolatok és a zöldfelületek teljes egészében megújulnak.
 
2.      A Liszt Ferenc tér – Luther tér közötti térsoron, kiegészülve a Prométheusz parkkal, valamint az ún. 160 lakásos épület és a Babits Mihály Kulturális Központ közötti térrel, ahol a burkolatok cseréje, zöldfelületek megújítása és növelése, játszótér építés, térrendezés, valamint a Prométheusz park szökőkútjának felújítása történik.
 
3.      A Luther téren a jelenlegi park bontása után sétány- és térburkolat kialakítása valósul meg, a zöldfelületek megújítása mellett számos új bútorzat is kihelyezésre kerül.
 
4.      A Wosinsky és a Kölcsey lakótelep épületei közötti terek felújításában a következők valósulhatnak meg:
₋        Járdák burkolatcseréje és zöldfelületek felújítása.
₋        A Kölcsey lakótelep új „fitness parkja” a Kölcsey ltp. 3-4. társasház mögötti területen, a régi sportpálya helyén valósul meg.
₋        A Kölcsey lakótelep játszótere megújul és bővül.
₋        A Wosinsky Mór lakótelep játszótere korszerűsödik, sportpályája megújul.
 
A látványtervek a www. szekszard.hu/hu/zold-varos oldalon megtekinthetők.
 
A kivitelezési munka előrehaladásáról tájékoztatást a www.szekszard.hu honlapon, valamint a Facebookon Szekszárd Város Hivatalos Oldalán nyújtunk, hetente aktualizálva azt.
 
Aki közvetlenül szeretne értesülni a beruházás előrehaladásáról, elektronikus tájékoztatást is kérhet. Ehhez e-mail elérhetőségét küldje el a zoldvaros@szekszard.hu címre és a jövőben a Hivatal elektronikus levélben tájékoztatja a kivitelezés részleteiről!
 
Kérdés esetén az alábbi elérhetőségeken áll rendelkezésre a Polgármesteri Hivatal kollégája:
név: Horváth János
telefonszám: 74/999-313