Ács Rezsőt választották újra polgármesternek a szekszárdiak

2019.10.14

Ács Rezső 49,77 százalékkal legyőzte a 47,43 százalékot szerző Bomba Gábor László összellenzéki jelöltet a rendszerváltás utáni nyolcadik önkormányzati választáson. 

A városvezetőt 2014-ben a szavazatok 46,62 százalékával választották polgármesterré. Akkor a tíz egyéni körzetből kilencben a Fidesz-KDNP nyert. Ezúttal négyben diadalmaskodott kormánypárti jelölt, hatban ellenzéki jelöltek végeztek az első helyen. A városi közgyűlésben az ellenzék nyolc, a Fidesz hat mandátumot kapott. 

Ács Rezső azt mondta, továbbra is fontosnak tartja, hogy a vállalkozásoknak megfelelő környezetet, a családoknak – a bölcsődei, óvodai, egészségügyi fejlesztéseken keresztül – jó körülményeket tudjanak biztosítani. Az elmúlt öt évben Szekszárdon köznyugalom alakult ki, a cégek megfelelő minőségben tudnak működni. Az előtte álló feladatokról szólva megjegyezte, fontos a város stabil gazdálkodásának megőrzése. A képviselőkkel majd közös célokat kell kitűzni azért, hogy a város érdekei ne sérüljenek. Hozzátette: bízik benne, hogy a korábban már megtervezett fejlesztések, beruházások a következő öt évben meg tudnak valósulni.