A 90 éves Buzás Ferenc ma is süt-főz a családra

2022.01.07
 
Buzás Ferenc január 6-án ünnepelte 90. születésnapját. Az idő nem látszik rajta, akár évtizedeket is letagadhatna korából. Az ünnepeltnek dr. Biró Gyula aljegyző adta át Magyarország Kormányának emléklapját Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával, valamint tolmácsolta Ács Rezső polgármester üdvözletét is.
 
Feri bácsi három testvérével együtt Csatáron nőtt föl és itt él a mai napig. Örömmel mesél katona élményeiről, hiszen azon kevesek közé tartozik, akik még T34-es harckocsit is vezethettek. A katonaság után szinte azonnal a bútoriparban helyezkedett el, ahol a bognár mellé kitanulta az asztalos szakmát is. 18 év után került a TÁÉV asztalos üzemébe, ahonnan az akkori szabályok szerint, 60 évesen ment nyugdíjba.
 
Feri bácsi több mint ötven évig élt boldog házasságban feleségével. Egy lányuk született, aki két fiú unokával ajándékozta meg őket, de a dédunokákra még várnia kell. Felesége tíz évvel ezelőtti halála óta egyedül él, de mint mondta, nem kesereg. Mindennapjai aktívan telnek. Ellátja magát, sőt olykor az egész családnak süt lángost, vagy palacsintát, ha úgy tartja kedve. A szomszédoknak is segít, egy-egy törött szerszám miatt még ma is beindítja a műhelyében lévő, több esetben már muzeális értékű gépeket.
 
A Buzás család egyébként jó géneket örökölhetett, hiszen nagyon gyakori náluk a hosszú életkor. Feri bácsi egészsége 90 évesen is kiváló. Még sok örömöt és boldog születésnapot kívánunk!
 
DSC_4312.JPG