40 éves a Wunderland Óvoda

2021.10.07
 
Az 1981-ben épült óvoda ma megújult környezetben biztosítja a nemzetiségi nevelést. 2005 óta a Szekszárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat az intézmény fenntartója. Azóta számos projektet, köztük több energetikai korszerűsítést is végrehajtottak. A fűtésrendszer korszerűsítését augusztusban fejezték be, amihez a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.
 
Soltész Miklós államtitkár az ünnepségen kifejtette, számos új támogatás elérhető már a nemzetiségi nevelésben dolgozók számára, ami korábban nem volt lehetséges, ez pedig a nemzetiségi vezetőknek köszönhető elsősorban. Az infrastrukturális fejlesztések is fontosak, de hogy a gyerekekből mit lehet kihozni, az a pedagógusokon múlik. A politikus úgy látja, hogy folyamatos támadás éri a hazai gyermeknevelést. Ha sikerül ellenállni, az a családok, a közösségek és a végső soron a haza megmaradását jelentheti.
 
Az ünnepségen felszólalt még dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa, aki óvodás éveit ebben az intézményben töltötte.
 
Az eseményen a Wunderland Óvoda Csiga-Biga és Mókus csoportjának műsora mellett fellépett a Dienes Valéria Általános Iskola énekkara is.
 
IMG-2616.jpg
 
IMG-2618.jpg

 

IMG-2628.jpg

 

IMG-2630.jpg

 

IMG-2635.jpg