15 millió forinttal támogatja a város a Szekszárdi Őszi Fesztivál megrendezését

2021.08.30

 

A Szekszárdi Őszi Fesztivál címet viselő rendezvény 2021. szeptember 16-19. között a Béla király téren és a Vármegyeháza területén valósulhat meg.

A 484/2020 (XI.10.) sz. Kormányrendelet és az abban foglalt hatályos járványügyi előírások alapján az 500 fő feletti szabadtéri zenés-táncos rendezvények kizárólag védettségi igazolvány birtokában látogathatóak, így a rendezvény területét kordonokkal kell körbekeríteni és a több helyen kialakított belépési pontokon a védettségi igazolványt vagy az azt tanúsító elektronikus igazolást ellenőrizni kell. A katasztrófavédelmi előírások betartásával egyidejűleg 5.000 fő tartózkodhat a fesztivál területén.

A városközpontban kialakított fesztiválterület mellett külön engedélykérelemmel a Prométheusz-parkban kialakítható egy vidámpark, mely árusokkal kiegészítve a kisgyermekes családoknak és fiataloknak nyújthat szórakozási lehetőséget. A Béla király téren az Országzászlónál kialakított nagyszínpadon a négy nap során számos koncert és fellépő szórakoztatja a közönséget, a Garay élménypince standjai mellett pedig számos – elsősorban helyi és környékbeli – étkes, árus és kézműves stand kerül felállításra, ügyelve a biztonsági tervben rögzített és a hatósági által előírt feltételekre. A Vármegyeháza udvarán a KultUdvar programjai ezen a hétvégén is folytatódnak, emellett a katolikus templom mögött a börtön felőli sarokban egy kisszínpad is felállításra kerül, hogy a nagyobb koncertek szüneteiben további helyi fellépők és zenekarok is helyet kaphassanak. A belépési pontoknál az oltási igazolvánnyal rendelkezők egy karszalagot kapnak, mely a fesztivál teljes időtartamára érvényes - a Szekszárdi Őszi Fesztivál valamennyi programja ingyenesen látogatható.

A négynapos rendezvény költségvetése a jelenlegi számítások alapján mintegy 40-45 millió forintot tesz ki, melynek mintegy 50%-át a fellépők és kulturális programok kiadásai, a másik 50%-át a technikai feltételek biztosítása (színpad-, hang- és fénytechnika, biztonsági szolgálat, takarítás, áram- és vízhálózat kiépítése, mobil WC-k, faházak bérlése, borospoharak beszerzése, eü. biztosítás, szállítási költségek, stb.). Bevételi oldalon szerepel a tavalyi elmaradt Szüreti Napokra kapott és erre az évre áthozott 15 M Ft összegű minisztériumi támogatás, a támogatóktól várható szponzori összegek, illetve a kitelepülő árusoktól beszedett bérleti díjak. A támogatóknak kiajánlott marketing lehetőségek az elmaradt rendezvények és a Szekszárdi Őszi Fesztivál kisebb mérete miatt csekélyebbek a megszokottnál, ráadásul számos vállalkozás a pandémia miatt az egészségügyi intézményeket támogatta ebben az évben, így mindenképpen alacsonyabb mértékben jelenik meg a bevételi oldalon. Előzetes kalkuláció alapján kb. 15 M Ft hiányzik a rendezvény biztonságos megtartásához, melynek odaítéléséről a közgyűlés egyhangúan döntést hozott.

 

szekszard.jpg