Sportuszoda

 

Szekszárd MJV Önkormányzata a Szekszárdi Sportközpont területén, a családbarát strand-és élményfürdő mellett egy új, fedett városi sportuszodát épít. 

Az uszoda beruházás teljes költsége 3,6 milliárd Ft, amelyből a Modern Városok Program 2,9 milliárd Ft-ot, a Társasági adó támogatás 681,7 millió Ft-ot finanszíroz.

A Szekszárdi Sportközpont Nkft. mint Szekszárd MJV Önkormányzatának kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági társasága a sportuszoda építéséhez sportágfejlesztési programot nyújtott be a Magyar Vízilabda Szövetséghez, amely jóváhagyásra került és az elmúlt években több mint 681 millió Ft tárasági adót sikerült összegyűjtenie.

Az új uszoda tervezett alapterülete 2.457,3 m2. Az épület a már meglévő strand főépülethez kerül jobb oldalról hozzákapcsolásra annak érdekében, hogy a létesítmények átjárhatóak legyenek. Az épület alapvető két fő célja az úszás és a vízilabda edzés-oktatás. Az úszásoktatás részére készül a 80 cm vízmélységű 8*16 méteres tanmedence, illetve a versenysport részére egy 25*33 méteres, 220 cm vízmélységű, feszített víztükrű nagymedence. A 21x33 méter pályaigényű vízilabdát hosszában játsszák, míg az úszás részére keresztirányban 13x25 méter hosszú sáv fér el. A kétirányú használat kétirányú lelátó építését teszi szükségessé.  A sportrendezvények, versenyek és mérkőzések megrendezéséhez szükséges a nézők, kisérők befogadása. A tervezett épület 254 fő néző befogadására lesz alkalmas.

latvany uszi_kicsi.jpg Latvany 4.jpg

Az új uszoda alapkő letételére 2018. márciusban került sor, a kivitelezési munka is ekkor indult el. A beruházás várhatóan 2019. november 20-án fejeződik be.

A Beruházás során létrejövő felépítmény SZMJV Önkormányzat tulajdonába kerül, üzemeltetője a 100 %-os önkormányzati tulajdonban lévő Szekszárdi Sportközpont Közhasznú Nkft. lesz

Az uszoda beruházáshoz kapcsolódóan szükséges a közművek kialakítása is, a távhővezeték, a víz- és szennyvízvezeték kiépítése, a közvilágítás kiépítése, valamint az épületek közötti, belső úthálózat megépítése. A sportkomplexum többirányú megközelítésének biztosítása, valamint a forgalom megfelelő eloszlásának lehetővé tétele érdekében ismét átjárhatóvá tesszük a Mátyás király utcát, mely jelenleg csak a gyalogos forgalom számára biztosít átjárást.

Latvany 5.jpg Kép9.jpg