Rendezvény- és sportcsarnok

 

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata meg kíván építeni egy új, korszerű, nagyobb és a használói igényeknek jobban megfelelő sportcsarnokot, mivel a jelenlegi sportcsarnok kivitelezése, annak minősége nem megfelelő, az épület helyiségeinek beosztása és mérete már a hazai sportesemények szakmai és hatósági követelményeinek sem felel meg, illetve több olyan sportág működik a városban (pl. cselgáncs), melynek infrastrukturális feltételei – az eredményesség ellenére – sem megoldottak.

Mindezek alapozták meg azt az igényt, hogy a versenyszerűen sportoló gyerekeknek és felnőtteknek, a szabadidejüket sportolással eltölteni szándékozóknak és Szekszárd, valamint a környék lakosságának új, a versenysportoknak is szakmailag megfelelő sportcsarnok kerüljön megépítésre a szekszárdi sportkomplexum területén. A Rendezvény- és sportcsarnok alkalmas lesz hazai és nemzetközi sport, illetve kulturális rendezvények szervezésére. A létesítmény több sportág otthona lesz, amelyek közül kiemelt sportágak a városban komoly hagyományokkal rendelkező kosárlabda, kézilabda, valamint a futsal. Ezekhez a sportágakhoz szükséges igazítani a küzdőteret. Elsődleges cél, hogy a fő sportágakhoz kapcsolódó, akár nemzetközi szintű sportrendezvények lebonyolíthatók legyenek, ugyanakkor a köztes időszakban a küzdőtér osztásával, több csapat együttes edzése is biztosítható legyen. A labdajátékokon túl külön termekben kapnak helyet az egyéni sportágak, úgymint: cselgáncs, asztalitenisz, ökölvívás/küzdősportok. Az épületben helyet kap minden olyan funkció, amely az üzemeltetéshez és a rendezvénytartáshoz szükséges.

   Magyarország Kormánya a 2079/2017. (XII.28.) sz. határozatával összesen 253 619 000 Ft összeget biztosított a sport-és rendezvénycsarnok engedélyes és kiviteli terveinek elkészítéséhez. Jelenleg a műszaki előkészítésre és a tervezési program elkészítésére vonatkozó beszerzési eljárás zajlik.