Rekreációs központ

 

A fejlesztés célja egy egész évben üzemelő, wellness és rekreációs szolgáltatásokat nyújtó létesítmény. A tervezési helyszín a szekszárdi sportközpont területe. A strandfürdőhöz és uszodához tervezetten közvetlenül kapcsolódó épületben olyan terek és szolgáltatások kerülnének kialakításra, amelyek jól kiegészítik a már meglévő sport, turisztikai és egészségügyi szolgáltatásokat.

Szekszárd vonzáskörzetében jellegében és méretében hasonló létesítmény nincs, ami lehetővé teszi a kapacitások hatékony hasznosítását.

A koncepcionális tervek szerint a Rekreációs központ 1.645 m2 alapterülettel kerülne megépítésre, melyből 1.048 m2-t tenne ki a medencetér. (Ezen belül a koncepció szerint kialakításra kerülne egy gyermekpancsoló, gyermekek számára használható csúszdák fogadómedencével, jakuzzi medence, valamint élménymedence – változó mélységgel és élményelemekkel). Az épületben helyet kapnának  ezen kívül irodák, étterem, büfé, szaunavilág, masszázs szobák, szociális helyiségek, öltözők, illetve a rekreációs központhoz szükséges parkolók is megépítésre kerülnek.

A rekreációs központra vonatkozóan csak koncepcióterv és tervezői költségbecslés készült, nem állnak rendelkezésre engedélyezési és kiviteli tervek, így Magyarország Kormánya csak az engedélyes- és kiviteli tervek elkészítését támogatta, melyhez 82.486.500,- Ft támogatást nyújtott az Önkormányzat részére. Jelenleg a műszaki előkészítésre és a tervezési program elkészítésére vonatkozó beszerzési eljárás zajlik.