Sebestyén Gyula posztumusz
Elektrolit Kft. volt ügyvezetője
 
Závodon született, általános iskolai tanulmányai után a Szekszárdi Ipari Szakmunkásképzőben szerzett villanyszerelői szakvizsgát. Később tett többek között mestervizsgát elektronikus szakon, erősáramú berendezés vizsgát, pedagógiai szakoktatói, marketing és reklám manager és falusi vendéglátó vizsgát. 1984-től az 505 sz. Szakmunkásképző Intézet szakoktatója, majd szakmai tanára volt.
Vállalkozását magánvállalkozóként 1994-ben, mint kisiparos villanyszerelő kezdte, majd 1994—1997-ig betéti társaságként működött tovább. 1997. január 1-én megalapította az Elektrolit Korlátolt Felelősségű Társaságot. A vállalkozás ma is az egész ország területén dolgozik, telephelyén működik a megyeszékhely legnagyobb villamossági szaküzlete. Szakmájában a technikai, technológiai fejlesztést a szak- és mesterképzést szorgalmazta, de kulturális, sportcélok megvalósításában is ismert cégvezető volt. Személyéről elmondhatjuk, minden jó és célszerű törekvést támogatott. Tagja volt a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak, a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának valamint alapító tagja volt a Tolna Megyei Kézműves Kamarának.
Nem csupán cégvezetőként (Elektrolit Kft.) támogatott anyagilag programokat, eseményeket, hanem mint magánszemély nyújtott sokak számára hitet és erkölcsi támogatást is az ötletek megvalósításához. Élete folyamán sok jót és maradandót alkotott, mindezt háttérként, némán és szerényen.
Sebestyén Gyula számára különösen fontos volt a kisgyermekek támogatása. Támogatta a kórház gyermekosztályát, az országos Koala Maci képességfejlesztő Gyermekmagazint. Számos rajzversenyt szervezett a Szedresi Lovas Udvarházban, ahol a szekszárdi óvodás és kisiskolás korú gyermekek megszámlálhatatlan elismerést kaptak. A rajzverseny az évek során már nemzetközivé nőtte ki magát, határontúli iskolák is szép számmal képviseltették magukat.
Megvalósította az Újvárosi templom kivilágítását, mely ma is megszépíti az ott élők esti hangulatát.
A Szekszárdi Szüreti Napokon a boros pavilonok világításában is kivette a részét a munkából.
A kerékpáros versenyek rendszeres támogatója és segítője volt.
Elhivatottan támogatta a civil szervezeteket is. A teljesség igénye nélkül: rendszeresen segítette a szekszárdi mentőállomás mindennapjait, a Tolna Megyei Balassa János Kórház felnőtt kardiológiai osztályának alapítványát, az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesületet, a Fehérlófia Sportegyesületet és Szekszárd város híres sportolóját, Halász Gábor ökölvívót.
 
A történelmi jelentőségű Maroknyi székely című - az örökkévalóságnak szóló - dokumentumfilm fő támogatója volt, nemcsak anyagilag…
 
Elismerései:
2005. Tolna Megyei Művészetért plakett – művészetpártoló, mentori tevékenységéért
2011. Dél-dunántúli Kereskedelmi és Iparkamara Szövetségének kitüntető díja
2011  Bazsonyi Arany Mecénás díj
2014  „Szekszárd javáért” kitüntető cím 
 
A róla készült Életrevalók című dokumentumfilm híven tükrözi egyéniségét jellemét és emberségét.
Sebestyén Gyula magánemberként, EMBERKÉNT példamutatással jár a ma embere előtt…