Harminc év a segítségnyújtás és a szolgálat jegyében

2020.05.19

Győri Lajos alezredes vehette át a „Szekszárd Év Tűzoltója” kitüntető címet.

A kitüntetett már 30 éve szolgál hivatásos tűzoltóként, 2017. február 1-jén tűzoltóparancsnokká nevezték ki a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság élére. Az emberöltőnyi szolgálat alatt számos tűzesetnél és műszaki mentésnél – köztük több jelentősebb, nagyobb káreseménynél – vett részt a kárhelyszíni munkálatokban és irányította azok felszámolását. Nagy tapasztalatával és tudásával segíti a szolgálati csoportok munkáját.

A háromgyermekes, nagy sportrajongó tűzoltó hivatásában azt vallja, attól a pillanattól kezdve, hogy a laktanyában felgyullad a riasztást jelző lámpa, a tűzoltónak semmi más nem számít, csak az, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban segítséget nyújtson a bajba jutott embereknek. 2015-ben felvették a becsületbírósági tagok névjegyzékébe, ezzel is bizonyítva a vezetők, kollégák és az alárendelt személyi állomány megbecsülését.

A Polgármesteri Hivatal dísztermében tartott ünnepségen a kitűzőt Ács Rezső polgármester adta át. Gratulált az elismeréshez dr. Balázs Gábor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, és Greksa Attila alezredes, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség megbízott kirendeltség vezetője is.