Jobbágy Valér

 

A város fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális, gazdasági élet bármely ágazatában kiemelkedően hasznos munkájáért.

 (Sz: 1947. február 16. Csokonyavisonta) A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1969-ben klarinét tanári, 1970-ben karvezetői, 1972-ben klarinét művésztanári diplomákat szerzett. A Középiskolai művésztanári évei után 1976-tól a pécsi Tanárképző főiskolán, majd azt követően a Janus Pannonius Tudományegyetemen tanított. 1986-96-ig a szekszárdi Illyés Gyula Pedagógiai Főiskola oktatója, 1988-től főiskolai tanári beosztásban. 1988-tól a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán karvezetés, kargyakorlat és karirodalom tárgyakat tanít.

1981 óta vezeti a Szekszárdi Madrigálkórust, mely számtalan hazai és nemzetközi fellépéssel öregbítette Szekszárd hírnevét. Példaértékű vezénylete alatt az együttes folyamatosan sikeresen szerepel hazai és nemzetközi versenyeken, megszerezték a „Kiemelkedő hangversenykórus” minősítést.

Jobbágy Valér a város „kórusművészetének” meghatározó személyisége, Szekszárdon a komolyzenei kultúra terjesztésének egyik apostola. Vezetésével a kórus rendszeresen emeli a városi rendezvények színvonalát, a hagyományos karácsonyi és húsvéti koncertek alkalmával a Művészetek Házában a zeneirodalom kiemelkedő alkotásai csendülnek fel Szekszárdon.