Dr. Fenyőházi Lászlóné Dr. Horváth Mária

1926. szeptember 16-an született Závodon. A budapesti Orvostudományi Egyetemen szerzett orvosi diplomát, majd 1952. szeptember 1-től a Tolna Megyei Balassa János Kórház bőrgyógyászati osztályára került. Ez az egészségügyi intézmény volt egyetlen munkahelye harminc éven át nyugdíjba vonulásáig, 1982 szeptemberéig. Itt szerzett szakorvosi képesítést és gyakorlatot, majd a megyei Bőr- és Nemibeteg Gondozó vezető főorvosa lett. Évtizedeken át végzett munkájával, emberi magatartásával tiszteletet és megbecsülést vívott ki a betegek és kollegák körében egyaránt. 1968-ban Érdemes Orvos, 1981 és 1982-ben pedig a Kiváló Munkaért kitüntetéseket kapta.

Nyugdíjba vonulása után sem hagyta abba teljesen a szakmai tevékenységet. Mély humanista meggyőződésétől indíttatva már megalakulásakor elvállalta a Magyar Máltai

Szeretetszolgálat szekszárdi szervezetének elnöki tisztét.

Odaadó, lelkes, fáradságot nem ismerő munkájával, amelyet önzetlenül, nagy szakértelemmel és szeretettel végez a szekszárdi és környékbeli szegények javára, tovább öregbítetté a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jó hírét. Az elnökasszony jótékony célú rendezvényekkel és szponzorok felkutatásával, felkérésével biztosít anyagi alapot a szekszárdi szervezet működéséhez, a rászorulók adományokkal való segítéséhez.