Választással kapcsolatos helyi információk

 

Tájékoztatás választási ügyeletről

 
 
Szekszárd Megyei Jogú Város Helyi Választási Irodája 2024. április 20. napján (szombaton) 08:00 és 16:00 óra között ügyeletet tart a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők 2024. június 9. napjára kitűzött általános választásával összefüggésben az ajánlóívek igénylése és kiadása céljából.
 
Az ajánlóívek igénylése és átvétele
  • Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának székhelyén (7100 Szekszárd, Béla király tér 8.) valamint
  • a Szálkai Kirendeltségen (7121 Szálka, Petőfi u. 2.) is biztosított lesz
április 20-án, majd azt követően hétfőtől-csütörtökig 08:00 órától 16:00 óráig, pénteken 8:00 órától 14:00 óráig.  Az ajánlóív iránti igények már jelenleg is benyújthatóak a székhelyen, valamint a kirendeltségen egyaránt.
 
Az ajánlóívek kiadása érkezési sorrendben történik. Az ajánlóívek leadása 2024. május 6. napján 16 óráig lehetséges, ez a határidő jogvesztő. Az ajánlóívek leadásával egyidejűleg szükséges leadni a jelöltként indulni szándékozó személy által aláírt Ve. 124.§ (1a) bekezdés szerinti nyilatkozatot is külföldi támogatás felhasználásáról, mely letölthető itt vagy a HVI-nél papír alapon átvehető. Ezen nyilatkozat megtétele feltétele a jelöltkénti nyilvántartásba vételnek.
Minden információ és nyomtatvány elérhető a www.valasztas.hu honlapon
 
                                                                                                                 Dr. Zsikó-Gál Klaudia
                                                                                                                      HVI vezető sk.