Tájékoztatás bölcsődei és óvodai rendkívüli szünet megszüntetéséről, az intézmények újranyitásáról

2020.05.22
 
szekszard 2.png
TÁJÉKOZTATÁS
BÖLCSŐDEI ÉS ÓVODAI RENDKÍVÜLI SZÜNET MEGSZŰNÉSÉRŐL, AZ INTÉZMÉNYEK ÚJRANYITÁSÁRÓL
 
A Szekszárdon működő óvodai és bölcsődei intézményekben 2020. március 16. napjától rendkívüli szünet elrendeléséről döntött az önkormányzat.
 
A 2020. május 20-án kiadott, az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet rendelkezik arról, hogy a Budapest főváros területén kívül működő óvodák és bölcsődék, mini bölcsődék, családi bölcsődék és munkahelyi bölcsődék 2020. május 25-étől a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, az ellátásban való részvétel jogszabályi felételei szerint.
 
Ettől az időponttól tehát véget ér a rendkívüli szünet, a szülők ismét vihetik gyermekeiket bölcsődébe, óvodába.
 
Tájékoztatom a tisztelt Szülőket, hogy a fenti időponttól megszűnik az óvodáskorúak számára biztosított napi étkezés átvételének lehetősége a veszélyhelyzetben megszokott helyszíneken, az óvodások és a bölcsődések étkezésére ismét a saját intézményeikben, a korábbi rendnek megfelelően biztosítunk lehetőséget.
 
Kérem, hogy amennyiben az újranyitással, az étkeztetéssel kapcsolatban kérdésük van, az ismert elérhetőségeken keressék az intézményeket.
 
Felhívom a figyelmet arra, hogy továbbra is fokozott mértékben kell ügyelnünk a higiéniai szabályok betartására, s kérem, igyekezzenek betartani az intézmények által előírt és kért biztonsági előírásokat is.
 
Ennek érdekében az önkormányzat maszkokat, fertőtlenítőszert és kesztyűket biztosít az óvodák és bölcsődék számára, valamint hőmérők vásárlásával és rendelkezésre bocsátásával teszi lehetővé, hogy könnyebbé váljon a gyermekek lázas állapotának megállapítása, ellenőrzése.
 
Remélem, hogy türelemmel és megfelelő körültekintéssel, óvatossággal az újranyitás mindannyiunk számára megnyugtató módon mehet végbe.
 
Segítő együttműködésüket ezúton is köszönöm.
 
 Szekszárd, 2020. május 21.                       
 
 
                                                                                                                                                                        Ács Rezső
                                                                                                                                                                      polgármester